Mimarlık Bölümü, Mimarlık Fakültesi bünyesinde 2012 yılında kurulmuştur. 2013–2014 Eğitim-Öğretim yılında ek kontenjan yerleştirmesiyle lisans eğitim ve öğretimine başlayan Bölümümüze o dönemde 31 öğrenci alınmış, 2014–2015 Eğitim-Öğretim yılında ise 40 öğrenci alınmıştır. Şu an Mimarlık Bölümünde 1. Sınıf ve 2. Sınıfta yaklaşık 80 öğrenci ile Eğitim-Öğretime devam edilmektedir. Mimarlık Bölümü’nün Lisans Programı, her biri 30 AKTS değerinde 8 yarıyıldan oluşan 4 yıllık bir programdır. Bir AKTS, öğrencinin her yarıyıl için 30 saatlik iş yükünü ifade eder.

Bölümümüzün akademik kadrosu, 2 Doçent, 3 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi olmak üzere 7 öğretim elemanından oluşmaktadır. Ayrıca lisansüstü eğitimi için başka üniversitelerde görevlendirilen ÖYP kadrosunda da 1 Araştırma Görevlisi vardır. Mimarlık Bölümü’nde, Bina Bilgisi, Yapı Bilgisi, Mimarlık Tarihi ve Restorasyon olmak üzere dört Anabilim Dalı bulunmaktadır.

Önerilen dört yıllık lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, mimar unvanına sahip olacaklardır. Bu süre zarfında genç mimar adaylarının özgür, yaratıcı, yenilikçi ve araştırmacı yanlarının ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi, bölümün eğitim-öğretim alanındaki başlıca hedefidir.

Prof.Dr. UĞUR TUZTAŞI

Kurum: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Fakülte: Mimarlık ,Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi

Bölümü: Mimarlık Bölümü