Tanıtım

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Mimarlık Fakültesi bünyesinde 2012 yılında kurulmuştur. 2013 – 2014 Eğitim - Öğretim yılında ek kontenjan yerleştirmesiyle lisans eğitim ve öğretimine başlamıştır. Bölümümüzün akademik kadrosu, 3 Doktor Öğretim Üyesi ve 1’i ÖYP kadrosunda 4 Araştırma Görevlisi olmak üzere 7 öğretim elemanından oluşmaktadır. Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde, Şehircilik ve Bölge Planlama olmak üzere 2 Anabilim Dalı bulunmaktadır.

Kentler ve tüm yaşam alanları ancak planlama ile daha yaşanılır hale getirilebilir. Türkiye’nin içinde bulunduğu AB uyum süreci de gerek yaşamsal gerekse eğitim konularında yüksek standartlar gerektirmektedir. Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü olarak doğal kaynaklarımızı gelecek nesillere aktaracak şekilde kullanarak, kültürel mirasımızı ve tarihsel çevreyi koruyarak, içinde yaşadığımız şehirleri, yerleşmeleri daha yaşanabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz.

Bölümümüzün hedefi, yüksek mesleki niteliğe sahip ve mesleki etik kurallarını tanıyan, yaratıcı ve estetik tasarımlar yapabilen, alternatif çözümler arayan, analitik düşünebilen, disiplinler arası takım çalışmasına yatkın, doğaya ve çevreye duyarlı, katılımcı yaklaşımla çözüm üretebilen şehir ve bölge plancıları yetiştirerek bunların, uluslararası standartlar ve normlarda hizmet verebilmelerini sağlamaktır. Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü mezunları, Şehir Plancısı olarak gerek kamu gerekse özel sektörde çalışabilmektedirler.

Bölüm Başkanı

ENVER CENAN İNCE
Dr.Öğr. Üyesi ENVER CENAN İNCE
Bölüm Başkanı

eince@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 3387

Ana Bilim Dalı Başkanları

CAN BÜLENT KARAKUŞ
Doç.Dr.
CAN BÜLENT KARAKUŞ
Bölge Planlama Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

bkarakus@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 3364

AYBEN POLAT BULUT
Dr.Öğr. Üyesi
AYBEN POLAT BULUT
Şehircilik Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

aybenpolat@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

Kurum: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Fakülte: Mimarlık ,Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi

Bölümü: Mimarlık Bölümü

Adres: Adres: Mimarlık ,Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Yenişehir Mah.Kayseri Cad. No : 61 58140 Kampüs – Sivas

E-Posta:   mgstf@cumhuriyet.edu.tr

Santral Telefon: +90 (346) 219 10 10 - 3382

 

Yukarı