Yüzyıllardan beri farklı bölge ve kültürlerin birikimiyle olgunlaşarak günümüze kadar gelmiş olan Geleneksel sanatlar, üstün teknik ve estetik niteliklerinin yanı sıra, özgün desen ve üslupları ile tüm dünyada haklı bir üne sahiptir. Geleneksel Sanatlar Bölümü; günümüze ve geleceğe yönelik tasarımlar yapabilecek, kendi alanlarında geçmişte var olan kaynakları gün ışığına çıkaracak, onarımlarını gerçekleştirecek, günlük yaşama geçirilmelerinde ve korunarak gelecek kuşaklara aktarılmalarında etkin görevler alacak, taklitçilikten uzak, özgün, bilinçli, nitelikli, yaratıcı birer sanatçı adayı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bölüm, Geleneksel Türk Sanatları çerçevesi içinde, sanat formasyonu alarak, görme ve algılama yetisi kazanmış geleneksel değerlerimizi özümseyerek, ilgili alanlarda sanatsal yapısıyla çağdaş ve özgün yaklaşımlar getirebilen yaratıcı elemanların yetiştirilmesini amaçlar. Eğitim sürecinde, Geleneksel Sanatlar kapsamında bilimsel araştırmalar yapılması, günümüzde halen yaşayan ve bununla birlikte gittikçe yok olan sanat ürünleri saptanması, bu sanat alanlarının sanat eğitimi alan bireyler eliyle varlıklarının sürdürülmesi, ulaşılabilen kaynaklar ölçüsünde sanatsal üretimlerin arşivlenmesi ve Türk Kültür birikiminin sistematik değerlendirilmesi hedeflenmektedir.

BAKİ KESKİN
Prof.Dr. BAKİ KESKİN

bkeskin@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 1908 / 1373